Trapliften vergelijken: Hoe u de juiste keuze maakt

Traplift vergelijken

Aangezien er verschillende leveranciers met verschillende soorten trapliften op de markt zijn kunnen we ons goed voorstellen dat u het aanbod graag wilt vergelijken. Dit kunt u natuurlijk doen door de brochures en de websites van de traplift fabrikanten goed te bestuderen. Ook kunt u op internet recensies en een trapliften test lezen. 

Maar uiteindelijk is het belangrijk om de beste traplift voor uw persoonlijke situatie te kiezen. De beste manier om dit te doen is om verschillende op maat gemaakte offertes uit te laten brengen. Traplift leveranciers komen geheel vrijblijvend bij u thuis langs om uw trap op te meten, eventuele obstakels te bekijken en naar uw persoonlijke wensen te luisteren.

Rechte trap of trap met bocht

Om een goede vergelijking van traplift leveranciers te maken zult u allereerst moeten bepalen welke leveranciers u gaat vergelijken. De meeste leveranciers kunnen voor elke trap een traplift leveren, maar sommigen leveren alleen trapliften met bochten of alleen een traplift voor een rechte trap. 

Het is wel zo dat er in sommige gevallen beter een traplift met bochten op uw rechte trap geplaatst kan worden. Dit klinkt gek, maar als u bijvoorbeeld weinig ruimte boven- of onderaan de trap heeft kan het handig zijn dat er een parkeerbocht toegevoegd wordt. Daarmee kunt u dan de stoel om de hoek parkeren. 

Ook kan het soms veiliger zijn om de rail verder door te laten lopen op de overloop zodat u een beter op- en afstapplek heeft.

Binnenbocht of buitenbocht

Bij het kopen van een traplift zult u ook de keuze krijgen of u de lift aan de binnenbocht of buitenbocht van de trap geplaatst wilt hebben. Ook hier is het zo dat niet elke leverancier beide mogelijkheden biedt.
Overigens is het wel zo dat beide plaatsingen allebei hun voor- en nadelen hebben, de binnenbocht is niet altijd beter dan de buitenbocht. 

Zo is het voordeel van een plaatsing in de buitenbocht bijvoorbeeld dat de rail veel minder steil omhoog gaat en de rail daardoor ook minder hoog boven de treden uitkomt.
Als u op de stoel naar boven gaat zal dit meestal een prettigere ervaring opleveren doordat u een minder diep trapgat inkijkt. Welk type rail u kiest is dus ook persoonlijk.

De beste traplift voor de beste prijs

Vraag nu tot 3 vrijblijvende offertes aan via Trapliftkiezer en bespaar tot 30% op uw traplift!

Enkele rail of dubbele rail?

Bij de trapliften met bochten zult u twee verschillende railsystemen tegenkomen. Een systeem met twee parallel lopende rails boven elkaar of het modernere systeem met 1 enkele rail.

Er zijn bepaalde situaties waarin alleen het systeem met 2 rails geplaatst kan worden. Bijvoorbeeld als er zeer scherpe bochten voorkomen af als er sprake is van een hoog gewicht van de gebruiker. Maar in de meeste overige situaties zal de enkele rail de voorkeur genieten. De voordelen van de enkele rail zijn onder andere:

  • Minder opvallend in het interieur
  • De bestaande trapleuning kan vaker blijven zitten.
  • Makkelijker schoon te houden
  • Soepelere rit

Welke traplift u kiest, met enkele of dubbele rail hangt dus gedeeltelijk van uw persoonlijke voorkeur af, maar ook van de vorm van de trap en het gewicht van de gebruiker.

Nieuw, tweedehands of huren

Er zijn verschillende manieren om een traplift in uw huis te krijgen. U kunt kiezen tussen kopen of huren, en bij kopen kunt u ook kiezen tussen een nieuwe of een gebruikte traplift

Huren

Aangezien kopen wel een redelijke investering vraagt kan huren ook een interessant alternatief zijn. Verschillende traplift leveranciers bieden deze mogelijkheid dan ook aan. 

Het huurbedrag varieert wel tussen de verschillende aanbieders. Omdat de rail van de traplift op maat voor uw trap gemaakt moet worden vragen de meeste leveranciers wel een eenmalige betaling van de rail, die kan oplopen tot ongeveer € 2000,-. Ook hier geldt dat het kan lonen om de verschillende traplift aanbieders te vergelijken.

De huur betreft dan eigenlijk nog de stoel en het aandrijfgedeelte van de lift. Naast het feit dat de eerste investering lager is, kan het ook een voordeel zijn dat onderhoud vaak ook in de huur inbegrepen is.

Tweedehands

Een andere manier om de aanschafkosten te drukken is om te kiezen voor een gebruikte traplift. Er zijn leveranciers die alleen tweedehands trapliften aanbieden, alleen nieuwe trapliften of beide. Ook kunt u tweedehands trapliften op Marktplaats vinden, maar u moet er wel rekening mee houden dat deze vaak op maat gemaakt zijn voor een andere trap.
Tevens is het installeren van een traplift een klus die alleen uitgevoerd mag worden door gecertificeerde monteurs, met name vanwege het veiligheidsaspect.
Professionele leveranciers van gebruikte trapliften bieden dan ook vaak een nieuwe rail aan omdat deze perfect op maat gemaakt kan worden voor uw trap. Het aanpassen van een bestaande rail is wat dat betreft een stuk minder betrouwbaar.

De beste traplift voor de beste prijs

Vraag nu tot 3 vrijblijvende offertes aan via Trapliftkiezer en bespaar tot 30% op uw traplift!

Over Trapliftkiezer.nl

Klantenbeoordeling

Onze klanten beoordelen ons
gemiddeld met een:

9.2/10

De beste traplift voor de beste prijs

Trapliftkiezer.nl vergelijkt voor u alle aanbieders van trapliften en selecteert de beste aanbieder op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid en prijs.

Op deze manier vindt u via ons de beste traplift voor de beste prijs.

  • Offerte binnen 48 uur
  • tot 30% besparen
  • Betrouwbare leveranciers
Meer over Traplift prijzen

Optionele extra's

Bij het aanschaffen van een traplift kunt u vaak nog kiezen voor een aantal opties. Naast de kleur van de rail, de vorm van de stoel en de kleur van de bekleding kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een automatische voetenplank.

Automatische voetenplank

De voetenplank is een verplicht onderdeel van een traplift omdat u alleen veilig naar boven of beneden kunt als uw voeten goed ondersteund en beschermd worden. Bij het op- en afstappen dient deze plank echter wel ingeklapt en uitgeklapt te worden. Als u dit met de hand moet doen betekent dit diep voorover buigen of bukken, wat niet altijd even comfortabel is. Als dit met een druk op de knop gaat is dit geen overbodige luxe.

Testimonials

Geweldig! Dankzij Trapliftkiezer.nl heb ik nu een perfecte traplift voor een betaalbare prijs.

Daniel TanRoosendaal

Het contact met Trapliftkiezer.nl verliep heel prettig. En supersnel een scherpe offerte in huis.

Agatha de BoerSchagen

Duidelijk informatie en prettige communicatie. Ook werd de traplift snel geleverd!

Marieke SchipperZwolle

De beste traplift voor de beste prijs

Vraag nu tot 3 vrijblijvende offertes aan via Trapliftkiezer en bespaar to 30% op uw traplift!

Bespaar nu tot 30% op uw traplift!

Bekijk de voordelen
  • De beste traplift voor de beste prijs
  • Onafhankelijk advies
  • Snel resultaat