Soorten trapliften: De diverse modellen toegelicht

Merken en fabrikanten

Als u op zoek gaat naar een traplift kunt u veel verschillende soorten trapliften tegenkomen. Er zijn meerdere merken en fabrikanten op de markt en deze bieden ieder verschillende modellen aan. Enerzijds hebben de merken verschillende typen trapliften moeten ontwikkelen omdat nou eenmaal niet elke trap hetzelfde is, maar anderzijds is ook niet elke gebruiker hetzelfde.

Traplift modellen

In dit artikel bespreken we alleen de verschillende modellen stoeltrapliften die in Nederland verkrijgbaar zijn. Er bestaan ook trapliften die niet voorzien zijn van een stoel maar van een plateau waar bijvoorbeeld een rolstoel opgereden kan worden. Deze zogenaamde plateauliften zijn echter niet geschikt voor de meeste Nederlandse trappenhuizen omdat ze te veel ruimte zouden innemen. 

Bekijk hieronder de verschillende soorten trapliften die voorzien zijn van een stoel of waarop men kan staan tegen een rugleuning.

Traplift rechte trap

Dit is een type trap dat in Nederland in het minder vaak voorkomt maar het is wel een type trap waar eenvoudiger een traplift op te plaatsen is. Het grote voordeel is dat de rail waar de stoel overheen beweegt niet gebogen hoeft te worden. De leverancier hoeft deze enkel op de juiste lengte af te zagen. 

Een ander voordeel is dat de stoel niet hoeft te kantelen om horizontaal te blijven. Hierdoor is het mechaniek van de rechte traplift technisch minder ingewikkeld dan van een traplift met bochten. Dit scheelt ook in de kosten van de traplift, een rechte traplift is altijd goedkoper dan een met bochten

 • Bespaar gemiddeld € 1250 via trapliftkiezer

Traplift met bocht

De trap met bocht is de meest voorkomende trap in Nederland. De meeste woningen hier zijn voorzien van een trap met één of twee bochten. Als u een traplift wilt kopen heeft u voor zo’n trap een op maat gemaakte rail nodig, zodat deze precies op de trap past. 

Vrijwel elke trap met bochten is uniek, daarom kunt u ook niet zomaar een gebruikte traplift voor een trap met bochten kopen. Sommige bedrijven bieden tweedehands trapliften aan waarbij de gebruikte rail aangepast wordt aan uw trap, maar dit is niet ideaal. 

Een gerenommeerde leverancier zal voor een trap met 1 of meerdere bochten u een combinatie aan kunnen bieden van een gereviseerde stoel met een nieuwe, op maat gemaakte rail.

 • Bespaar gemiddeld € 2120 via trapliftkiezer
traplift-wenteltrap

Traplift wenteltrap

In Nederlandse eengezinswoningen zult u niet zo vaak een wenteltrap tegenkomen. Een wenteltrap is een trap die een doorlopende bocht naar boven gaat en niet centraal ondersteund wordt. In Zuid-Europese landen komen dit soort trappen vaker voor, en onze fabrikanten plaatsten dan ook regelmatig fraaie oplossingen op al even fraaie trappen, zoals bijvoorbeeld op bovenstaande foto.

Mocht u toch zo’n bijzondere trap in huis hebben, dan is het goed om te weten dat de fabrikanten van onze trapliften ook hier een oplossing voor hebben.

 • Bespaar gemiddeld € 2560 via trapliftkiezer

De beste traplift voor de beste prijs

Vraag nu tot 3 vrijblijvende offertes aan via Trapliftkiezer en bespaar to 30% op uw traplift!

Traplift spiltrap

Een spiltrap is wel een type trap dat hier veel voorkomt. Dit is een trap die in een bocht naar boven gaat, maar wel centraal ondersteund wordt, door de ‘spil’. Deze trappen worden vaak gebruikt in huizen waar erg weinig ruimte is, omdat deze heel compact gebouwd zijn. 

Deze trappen zijn vaak van staal gemaakt, met houten treden. Ondanks het compacte formaat van deze trap kan hier ook vrijwel altijd een traplift op geplaatst worden. Om genoeg loopruimte over te houden wordt wel vaak voor een zogenaamde parkeerbocht onderaan de trap gekozen.

Over Trapliftkiezer.nl

Klantenbeoordeling

Onze klanten beoordelen ons
gemiddeld met een:

9.2/10

De beste traplift voor de beste prijs

Trapliftkiezer.nl vergelijkt voor u alle aanbieders van trapliften en selecteert de beste aanbieder op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid en prijs.

Op deze manier vindt u via ons de beste traplift voor de beste prijs.

 • Offerte binnen 48 uur
 • tot 30% besparen
 • Betrouwbare leveranciers
Meer over Traplift prijzen

Traplift smalle trap

Omdat wij in ons kleine kikkerland beperkte ruimte tot onze beschikking hebben, zijn de huizen niet altijd ruim opgezet. Het gevolg hiervan is vaak ook dat er weinig ruimte is voor een trappenhuis. Hier past dan ook vaak alleen een smalle trap in. 

Al onze leveranciers kunnen hier gelukkig bijna altijd wel een oplossing voor bieden. Door technische ontwikkelingen worden de rails steeds compacter en zijn de stoelen beter opvouwbaar. Op deze manier kunt u ook in uw huis met smalle trappen langer zelfstandig blijven wonen.

Traplift steile trap

Zoals u wellicht al heeft begrepen hebben we in Nederland weinig ruimte voor de trap beschikbaar. Een gevolg hiervan is dat onze trappen ook vrij steil zijn. Dit maakt het natuurlijk ook moeilijker om de trap te belopen, zeker als u slecht ter been bent. Nederlandse leveranciers hebben zich vaak wel gespecialiseerd in trapliften voor steile trappen.

Wat klanten zeggen

Geweldig! Dankzij Trapliftkiezer.nl heb ik nu een perfecte traplift voor een betaalbare prijs.

Daniel TanRoosendaal

Het contact met Trapliftkiezer.nl verliep heel prettig. En supersnel een scherpe offerte in huis.

Agatha de BoerSchagen

Duidelijk informatie en prettige communicatie. Ook werd de traplift snel geleverd!

Marieke SchipperZwolle

Meer weten? Wij bellen u graag terug.

Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

 • Wij verwerken uw gegevens in overeenstemming met AVG zoals u kunt lezen in ons Privacy statement.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bespaar nu tot 30% op uw traplift!

Bekijk de voordelen
 • De beste traplift voor de beste prijs
 • Onafhankelijk advies
 • Snel resultaat